ProGASS
- Ewidencja przyjęć i wydań
- Kartoteki kontrahentów, towarów, pracowników z możliwością przyjęć, wydań i przesunięć
- Możliwość dodawania i definiowania nowych magazynów, powiązania z uprawnieniami dostępu do ich funkcji
- Stany minimalne i automat generowania zamówień według tych stanów
- Definiowanie kompletów, receptur i rozchodowania według definicji
- Możliwość wykonania analizy wydań według użytkowników systemu
- Zamienniki i ich definicje
- Mechanizm kontroli receptur według kosztu rzeczywistego
- Funkcja określania i kontroli terminów przydatności artykułów
- Informacja o miejscach składowania w kartotece artykułu
- Kontrola ostatniej ceny zakupu –sygnalizacja zmiany ceny w stosunku do ostatniej dostawy
- Analiza kosztu nabycia według dostawców i czasu
- Blokada obrotu artykułem
- Powiązanie definicji usług z obiektu z używanymi do nich artykułami i analiza zużycia rzeczywistego
- Rejestrowanie:
- przychodów i rozchodów
- różnic inwentaryzacyjnych
- kosztów sprzedaży
- receptur i ich kontrola merytoryczna
- strat
- Określanie ceny sprzedaży na podstawie przewidywanego kosztu własnego
- Ewidencja artykułów żywnościowych i nieżywnościowych
- Podgląd każdej transakcji
- Ewidencja kosztów reprezentacji
- Ewidencja półproduktów
- Określenie stanów magazynowych minimalnych i optymalnych
- Zdjęcie ze stanu magazynowego na podstawie norm
- Rejestrowanie zużycia faktycznego i zakładanego
- Wykonywanie inwentaryzacji na dowolny okres rozliczeniowy dla wszystkich artykułów, grupy towarów, zakresu artykułów, magazynu
- Prowadzanie dokumentów w nowym okresie w trakcie rozliczania poprzedniego
- Łatwe wyłączanie artykułów ze stanu magazynowego
- Kalkulacja receptur i kosztów
- Zapewnia pełną analizę poniesionych kosztów związanych ze sprzedażą gastronomiczną
- Wspomaga zarządzanie zakupami i kontroluje stany magazynowe
- Umożliwia prowadzenie pełnej gospodarki magazynowej zgodnie z Ustawą o Rachunkowości
- Współpracuje z programem hotelowym, restauracyjnym oraz finansowo-księgowym
- Zapewnia bezpieczeństwo oraz wysoką poufność danych
ProGASS
Program Magazynowy ProGASS to narzędzie przeznaczone do kontroli kosztów produkcji gastronomicznej.
Znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach, pubach, klubach czy dyskotekach.
Jakie korzyści zapewnia?
- Prowadzenie magazynów żywnościowych, kontroli stanów magazynowych oraz planowania zakupu towarów
- Kalkulowanie cen sprzedaży pozycji menu, analiza kosztów przygotowania potraw w oparciu o dane z receptur; bieżące śledzenie ilość i wartość zużywanych artykułów
- Szczegółowa kontrola kosztów własnych produkcji gastronomicznej dzięki bogatemu systemowi raportów i statystyk
- Dodatkowe ułatwienie – automatyczne rozliczanie sprzedaży dziennej na podstawie danych z kas rejestrujących sprzedaż gastronomiczną
- Program posiada rozwiązania wieloobiektowe przeznaczone dla sieci barów, restauracji, pubów, itp.