ProGASS

  • Ewidencja przyjęć i wydań
  • Kartoteki kontrahentów, towarów, pracowników z możliwością przyjęć, wydań i przesunięć
  • Możliwość dodawania i definiowania nowych magazynów, powiązania z uprawnieniami dostępu do ich funkcji
  • Stany minimalne i automat generowania zamówień według tych stanów
  • Definiowanie kompletów, receptur i rozchodowania według definicji
  • Możliwość wykonania analizy wydań według użytkowników systemu
  • Zamienniki i ich definicje
  • Mechanizm kontroli receptur według kosztu rzeczywistego
  • Funkcja określania i kontroli terminów przydatności artykułów
  • Informacja o miejscach składowania w kartotece artykułu
  • Kontrola ostatniej ceny zakupu –sygnalizacja zmiany ceny w stosunku do ostatniej dostawy
  • Analiza kosztu nabycia według dostawców i czasu
  • Blokada obrotu artykułem
  • Powiązanie definicji usług z obiektu z używanymi do nich artykułami i analiza zużycia rzeczywistego
  • Rejestrowanie:
    • przychodów i rozchodów
    • różnic inwentaryzacyjnych
    • kosztów sprzedaży
    • receptur i ich kontrola merytoryczna
    • strat
  • Określanie ceny sprzedaży na podstawie przewidywanego kosztu własnego
  • Ewidencja artykułów żywnościowych i nieżywnościowych
  • Podgląd każdej transakcji
  • Ewidencja kosztów reprezentacji
  • Ewidencja półproduktów
  • Określenie stanów magazynowych minimalnych i optymalnych
  • Zdjęcie ze stanu magazynowego na podstawie norm
  • Rejestrowanie zużycia faktycznego i zakładanego
  • Wykonywanie inwentaryzacji na dowolny okres rozliczeniowy dla wszystkich artykułów, grupy towarów, zakresu artykułów, magazynu
  • Prowadzanie dokumentów w nowym okresie w trakcie rozliczania poprzedniego
  • Łatwe wyłączanie artykułów ze stanu magazynowego
  • Kalkulacja receptur i kosztów
  • Zapewnia pełną analizę poniesionych kosztów związanych ze sprzedażą gastronomiczną
  • Wspomaga zarządzanie zakupami i kontroluje stany magazynowe
  • Umożliwia prowadzenie pełnej gospodarki magazynowej zgodnie z Ustawą o Rachunkowości
  • Współpracuje z programem hotelowym, restauracyjnym oraz finansowo-księgowym
  • Zapewnia bezpieczeństwo oraz wysoką poufność danych

ProGASS

Program Magazynowy ProGASS to narzędzie przeznaczone do kontroli kosztów produkcji gastronomicznej.

 

Znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach, pubach, klubach czy dyskotekach.

Jakie korzyści zapewnia?

  • Prowadzenie magazynów żywnościowych, kontroli stanów magazynowych oraz planowania zakupu towarów
  • Kalkulowanie cen sprzedaży pozycji menu, analiza kosztów przygotowania potraw w oparciu o dane z receptur; bieżące śledzenie ilość i wartość zużywanych artykułów
  • Szczegółowa kontrola kosztów własnych produkcji gastronomicznej dzięki bogatemu systemowi raportów i statystyk
  • Dodatkowe ułatwienie – automatyczne rozliczanie sprzedaży dziennej na podstawie danych z kas rejestrujących sprzedaż gastronomiczną
  • Program posiada rozwiązania wieloobiektowe przeznaczone dla sieci barów, restauracji, pubów, itp.